Ljus


Höst x 3

 

 

 

Bilderna är tagna på torget i Partille.


Ganska nöjd med resultaten med tanke på att jag hade brottom när jag tog bilderna. Älskar den turkosa/blå botten till de röd/brun/orangea löven. Så kul!

 

Den översta bilden hade nog blivit intressantare om jag gått närmre så man lättare såg var jag lagt fokus. Hade smält bättre in i min lilla serie. Nu passar den inte riktigt in.

 


Tallrickar

 

Nya fina tallrickar till mina matfoton är ett måste. :) Borde skaffa lite snygga dricksglas också. Några vanliga och ett par vinglas kanske.


Bilderna

Nu har alla bilder kommit. Dock så är det fel mått på en del av dem. Tror det är de som jag beskärt i windows egna program men varför? Hur kan det bli fel då? De är ca. 2-3 mm för "långa/höga". Trist. Men annars var det väl helt okej. Mest kär är jag i jordgubben och nakenhunden. Fast det var många som blev bra. 

 


Färg

Jag postade aldrig en stor målad sådan här kom jag på. Så här kommer en. Har en mer målad variant men jag gillar denna mer. Lite sugen att måla den i akvarell.

 


Sopa

Idag har jag varit och spanat in lite sopor på Renova i Sävenäs.

Så dagens fundering var..
Luktade jag sopor resten av dagen?

13 september

 

Läste någonstans att man skulle fota mat motsols.. Ska testa det. Kanske fönsterljus och lätta upp med en reflexskärm? Hur skulle det se ut. Nu ska jag i alla fall fota porträtt till näst,nästa gång i foton så nu ska jag beställa hem en reflexskärm. Vet iof inte om jag fick använda en, men va fan. Nu beställer jag en. Sådetså. Ska skriva ut studioblixt-paketen jag funderar på att köpa till nästa gång och fråga vilken jag ska ha. Velar fortfarande. Måste ha det så jag kan fota Anneli och mitt (kommande) syskonbarn.

 

Min kokbok.

Verkar som den kommer domineras av kycklingrätter, men kyckling är gott. Jag behöver dock en riktigt bra risrätt också och något mer. Vilken är eran favoriträtt? Ge mig tips/recept för jag kan behöva utöka mitt förråd. :)

 

Kyckling normal

Kyckling kryddig

Kyckling stark

alla med pasta, kan iof byta ut en mot ris?

Fläskfile-Potatis

Fisk-soppa

Paj

 

+ Ett par efterrätter

Kladdkaka, äpplepaj, glasstårta. Glasstårtan är väl den ovanligaste. Äpple och kladdkaka ingår ju liksom i överlevnadsguide-kokboken.. typ. Väldigt basic, kanske för basic.. kanske ska satsa på något mer spännande?

 

Jag ska ta och spana lite mer på tasteline också. Se om det finns något nytt spännande.


Jobb

Skön lista med yrken som försvunnit.

Gråterska - är en kvinna anställd för att gråta på begravningar.

Korv (vakt) - kallades under 1600- och 1700-talet de större städernas stadsvakter i Sverige.

Rackare - Rackaren var bödelns dräng

Sexman - var en av sex förtroendemän i en sockennämnd som hade att se att till att fattade beslut verkställdes, ansvara för underhåll av kyrkobyggnader och prästgård och hjälpa prästen i olika ärenden.

Sumprunkare - är en äldre yrkesbeteckning för en person som syresätter fisksumpar genom att skaka dem så att vattnet i dem byts ut

Lost


8 September

Tre timmar mellan lektionerna är väldigt lagom tid har jag kommit fram till. Fasade lite över det först. Trodde jag skulle sitta och ha långtråkigt. Men nu efter att ha haft två sådana dagar denna veckan så har jag kommit fram till att det är precis vad jag behöver. Nu har jag tid att både promenera, shoppa, inspireras, äta och plugga mitt på dagen. Sen får jag dessutom ha affärerna för mig själv och kan norpa åt mig alla nya kläder innan de (som jag vill ha) tar slut, höhö. Skitsmidigt :P

 

På tal om shopping så har jag spanat in detta skärpet (mitten). Jag vill ha kläder så att det syns att jag byter ibland, haha. Vill ha ett svart skärp också :P Kanske en smalare variant också. Får se.

 


7 September

Min projektidé blev godkänd. Så en kokbok kommer det bli.

RSS 2.0