Bakning

Hittade ett nytt spännande recept i veckan så gådagens kväll spenderades med att baka. "Maffig chokladtryffelkaka" och den var maffig! Jisses så mycket choklad. En riktig kaloribomb. Den bestär av  fett, fett, fett och socker...en riktig efterrätt mao ;) Serveras med grädde och verkligen smälter i munnen. Egentligen innehöll grundreceptet ½ dl hallonlikör men blä vad äckligt. Hallonlikören bytte jag ut mot ½ dl extra grädde.



Chockladtryffelkaka
Stog 12 bitar på receptet men jag skulle nog säga att det är det dubbla, minst!

Botten:
400 g mandelmassa (med mycket mandel)
1 msk kakao
100 g mörkchoklad
1 ägg
2 äggvitor

Chockladtryffel:
300 g mjölkchocklad
200 g mörkchocklad
3 ½ dl vispgrädde

Kör madelmassan, chokladen och kakaon i en matberedare tills den är finhackad. Blanda därefter i ägget och äggvitorna så det blir en smet. Lägg ett smörpapper i en springform och tryck ut smeten. Grädda i 175°C i ca. 15 min. Ta ut och låt svalna helt. Ta sedan ur botten och vänd i den formen igen.

Hacka all choklad till tryffeln. Koka upp grädden och häll ner chokladen. Rör tills det är en helt slät smet. Häll i formen ovanpå botten. Ställ kallt över natten.

Granera precis före servering med vispad grädde.

 

(Konstaterar att dagsljus - medljus är mycket trevligare än lampa. Synd att jag var så sent ute så jag bara han med 3 bilder i dagsljus. Finns dock en hel dal kaka kvar om jag vill ta ett kort i morgon också.)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0