Matfotografering - Vaniljpanacotta

 

 

 

Vaniljpanacotta med frusna bär och citronmeliss.

 

Dessa stod jag och gjorde inatt så de skulle vara klara till farsdag idag. Blev nöjd med dem. Var orolig över att gelatinet skulle ha klumpat sig med de blev lagom fasta.

 

Vaniljpanacotta

 

5 dl grädde

1 vaniljstång

3 gelatinblad

0.5 dl socker

 

1. Skär vaniljstången på diagonalen och skrapa ur fröna. Lägg allt i en kastrull.

2. Häll över grädden och lägg i sockret.

3. Koka upp på spis och låt det sedan puttra i 1-2 minuter.

4. Ta av från spisen och sila bort vaniljstången.

5. Vispa i gelatinet. Det är väldigt viktigt att grädden inte kokar eftersom det kan skära sig med gelatinet då.

5. Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen i minst 2 timmar.

6. Servera med säsongens bär.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0